Uit de lucht geplukt

3

(Of Hoe Ricky de wereld redt.)

Ricky Van De Ruigerots is elf, woont op de wereld Europia en zit in de laatste klas van de lagere school. Hij wil later uitvinder of wetenschapper worden, en droomt er stiekem van om als eerste mens naar Titania te kunnen vliegen, een wereld die als een groene bol aan de hemel van Europia staat. Tot dan toe onbereikbaar! Maar de ministriele besluiters, zo heten de mensen die het voor het zeggen hebben op Europia ,vinden dat soort dromen niet zo fijn! Zij zijn er van overtuigd dat Titania onbereikbaar is!

Wanneer hij voor een spreekbeurt een gekke oude professor interviewt, die nog dezelfde dag spoorloos verdwijnt, denkt de geheime politie dat Ricky achter die verdwijning zit. Zijn ouders worden gearresteerd, en hij kan zelf slechts op het nippertje ontsnappen.

Als Ricky de oude professor Eustachius terug vindt, besluiten ze samen een poging te ondernemen om naar Titania te vliegen, om te bewijzen dat de ministriele besluiters het mis hebben!

Maar is dat wel zo verstandig? Wie of wat zullen ze daar aantreffen? En is de professor wel wie hij zegt dat hij is? En wat betekent die kleine stip aan de hemel, die steeds dichterbij lijkt te komen?

Vlieg mee met de heli-schroef-a-flap-trap-tor! Een knotsgek luchtschip waarvan de bemanning de meest waanzinnige avonturen beleeft!
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
376
Laatste editie
30 oktober 2015
Uitgeverij
Abimo
ISBN
9789462345508
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Een briljant grappig familieboek

door: annannette 1 like
Meestal lees ik dramatische boeken, waarbij ik ergens halverwege vergeet te ademen en waarbij links en rechts slachtoffers vallen en winnen en verliezen toch een stuk dichter bij elkaar liggen dan je op het eerste zicht zou denken. Ik hou daarvan. Dat is hoe ik het wil. Maar, soms vergeet ik hoe...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic