Uit liefde voor jou

0

Een karaktervol boek over alledaagse mensen met bijzondere verhalen.

De ambitieuze Katrina Hurley groeit als kind van een arbeidersfamilie in de jaren '70 op in het zuiden van de Verenigde Staten. Als Katrina's vijftienjarige zusje Eden, dat erg tegen haar opkijkt, zwanger wordt, laat hun moeder het afweten. Katrina neemt haar rol over en helpt Eden waar ze kan, ook na de geboorte. Het breekt haar hart dat Eden er niet lang daarna vandoor gaat met een jongen die ze nauwelijks kent en de baby met zich meeneemt; het ongeluk tegemoet.
Juist als Katrina denkt dat ze verder kan met haar eigen leven, gooit haar vader roet in het eten. Hij wil dat zij de lerarenopleiding gaat volgen en Katrina schikt zich daarin. Een van haar docenten merkt haar tekentalent op en raadt haar aan om naar de kunstacademie in New York te gaan. Maar Katrina's moeder krijgt kanker, en Katrina besluit thuis te blijven. Iedereen vraagt, maar alleen Katrina geeft.
Daar komt verandering in als Katrina haar vriend Sol leert kennen. Voor het eerst is er iemand die haar steunt, in plaats van andersom. Door Sol gaat voor Katrina letterlijk een nieuwe wereld open.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
09 januari 2013
Uitgeverij
VCL/West-Friesland
ISBN
9789024371563 , 9789059774193 , 9789036426473 , 9789020531756
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic