Uitweg uit Normandie

0

Het verhaal van het Tapijt van Bayeux lijkt op een Grieks helden dicht, op een ridderroman en op een klassiek koningsdrama. Twee rivalen om de troon van Engeland, willem van Normandi n Harald Godwinson, worden door het noodlot tot elkaar veroordeeld. Hun ambities en intriges, hun uitvluchten en woordbreuk staan op het Tapijt haarfijn uitgebeeld.
Waarom maakt Harald zijn dramatische reis naar het vijandige Frankrijk, die later leidt tot zijn dood op het slagveld van Hastings? Waarom laat Willem zijn grote rivaal uiteindelijk toch huiswaarts keren? En waarom vaart de Normandische invasie vloot hem een jaar later achterna, onder leiding van een diep beledigde willem? Voor het eerst worden deze vragen op bevredigende wijze beantwoord. Er staat op het Tapijt geen gecodeer de boodschap, maar verbluffend hoofdpersonen, hun gebaren en de getuigenissen van kroniekschrijvers als puzzelstukjes op zijn plaats.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
231
Laatste editie
01 januari 2007
Uitgeverij
Veerhuis
ISBN
9789087300135
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic