Utrecht, hart van fietsend Nederland

0

Laurens Hitman neemt je in Utrecht, hart van fietsend Nederland mee in het verhaal van de ontwikkeling van 'Fietsstad Utrecht'. In 2015 zette de stad zich met de Grand Départ van de Tour de France internationaal op de kaart. Maar Utrecht is al langer een echte fietsstad. Zo heeft Utrecht het oudste fietspad van Nederland en maakt het zich al lange tijd sterk voor de wielerclubs en de 'gewone' fietser met speciale fietsstraten, fietsbruggen en gigantische fietsenstallingen. De ontwikkeling van Fietsstad Utrecht wordt in dit boek niet alleen in woord weergegeven maar vooral ook in beeld door middel van een groot aantal unieke foto's. Niet alleen is dit boek een feest van herkenning voor alle fietsliefhebbers die de start van de Tour in Utrecht meegemaakt hebben, ook schetst het een schitterend beeld van de stad Utrecht als fietsstad in verleden, heden en toekomst.

Met bijdragen van Frank Heinen, Maarten van Rossem, Blaudzun, Ingmar Heytze, Jeroen Wielaert, Greg Van Avermaet en burgemeester Jan van Zanen
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
31 mei 2016
Uitgeverij
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021562667

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic