Uur van de waarheid

33

Lijsten 1 Spots 1 Top25's 1

Ex-marinier John Clark, het duistere alter ego van Jack Ryan, en zijn schoonzoon Domingo 'Ding' Chavez hebben de CIA verlaten om een nieuwe organisatie met de codenaam Rainbow op te richten. Rainbow is een eliteteam van Amerikaanse, Engelse, Israëlische, Franse en Duitse agenten dat in geval van internationaal terrorisme onmiddellijk in actie zal komen.

En die gelegenheid laat niet lang op zich wachten, want Rainbow bestaat nog maar nauwelijks of het geweld slaat op verschillende plaatsen toe: een gijzeling in een Zwitserse bank, de ontvoering van een zakenman in Duitsland, een bloedige aanslag op een pretpark in Spanje.

Gaandeweg dring tot Clark door dat hij oog in oog staat met het grootste gevaar uit zijn hele carrière: een groep terroristen die zijn weerga niet kent. Een groep mannen en vrouwen zo meedogenloos als de wereld nog nooit heeft gezien en zo extreem opererend dat zij het leven op aarde zoals wij dat kennen, bedreigen...

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Rainbow Six
Serie
Jack Ryan Sr. (9)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Hugo Kuipers , Nienke Kuipers
Laatste editie
07 januari 2012
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789022984185 , 9789022986639 , 9789022999387 , 9789044963090


Door lezers

Thriller Club / Thrillerkleppers
16 februari 2018 19 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (4)

door: Luuk Hauser-1097 1 like
Een boek van ruim 800 bladzijden, daar begin je niet zomaar aan, daar moet een reden voor zijn. En die reden draagt Tom Clancy aan met dit boek, omdat hij hier verhaalt over een eliteteam bestaan van de politie, die ingezet worden bij terroristische acties. Een soort van jongensdroom voor velen...

door: Nick Overhof-473 1 like
Hoewel ik het boek in het engels heb gelezen, is het uitermate spannend. Het boek heeft veel elementen die erop duiden dat het verhaal echt zou kunnen gebeuren. Terrorisme behoorde tot voor kort tot het verleden, maar door de terroristische aanslagen op het WTC is het weer zeer recent. Omdat ik...

door: Nick van Gils-943 1 like
In het begin, bij het zien van de dikte van het boek, dacht ik dat ik wel een week of 3 bezig zou zijn... Ik had het fout. Ik kon het boek niet meer dichtslaan nadat ik het eerste spannende moment had gelezen. Ik had hem zo uit.

Heel spannend schrijfwerk, echt realistisch met veel details, zoals...

door: Pascal-827 1 like
Ik lees Clancy altijd met jaren vertraging omdat ik het boek binnen een normale tijdspanne wil lezen. En 800 blz is niet weinig. Je kan zijn boeken bakstenen noemen, maar ze blijven als een trein lezen. Ik lees ze graag in het Engels omdat ze dan echt tot leven komen alsof je in de film zit.

Af en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic