Val van een fundamentalist

14

De val van een fundamentalist is een intense en ontroerende roman waarin Mohsin Hamid op verfijnde wijze een klassiek drama over liefde en verval in een modern verhaal verweeft.

In het schemer van de bazaar in Lahore praat een Pakistaanse man met een geheimzinnige Amerikaan. Als de avond vordert, neemt de spanning tussen hen toe en wordt duidelijk wat er vooraf ging aan hun ontmoeting.

De Pakistaanse Changez is het levende bewijs dat de Amerikaanse droom bestaat. Als gaststudent studeert hij cum laude af aan Princeton, wat hem een prestigieuze baan als financieel analist oplevert. Hij bloeit op in het bruisende Manhattan en wordt verliefd op de rijke en knappe Erica, die hem in de New Yorkse society introduceert. De mogelijkheden lijken onbegrensd totdat de aanslagen van 11 september plaatsvinden. Terwijl de wereld om hem heen is veranderd, wordt de ontluikende relatie met Erica ruw verstoord door geesten uit haar verleden. De waarde van macht, geld en zelfs de liefde verliezen hun betekenis voor Changez en hij neemt een drastisch en onomkeerbaar besluit.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
30 januari 2012
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023421894 , 9789023436164 , 9789023443346

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Recensie Val van een fundamentalist

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 like
Op de (engelstalige) website van dit boek staat deze zin te lezen: The Reluctant Fundamentalist is a riveting, brilliantly unsettling exploration of the shadowy, unexpected connections between the political and the personal. Unsettling... dat is dit boek zeker. Het vertelt het verhaal van de jonge...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic