Valse getuigen

,

3

Het is 1924, en New York gonst van een schandaal. De beeldschone Emily Stanton verlaat haar rijke echtgenoot om haar droom te verwezenlijken: actrice worden. Met haar zesjarig dochtertje Jessica stort ze zich vol optimisme in een onzekere maar opwindende toekomst. Ze heeft haar dochter, ze heeft talent en de wereld staat voor haar open. Emily's man Warren, gekwetst in zijn trots, is vastbesloten Jessica terug te krijgen en zint op wraak. Via zijn club, Tammany Hall, een hecht netwerk van invloedrijke politici en industrielen, laat hij Emily arresteren wegens prostitutie.
Wanneer Emily, beroofd van haar reputatie, haar carriere en haar dochtertje, na twee afgrijzelijke jaren de gevangenis verlaat, begint ze een eenzame odyssee door de Nweyorkse society. Ze wordt bewogen door een tweeledig doel: bewijzen verzamelen tegen de mannen die haar in de val hebben gelokt, en het terugkrijgen van haar dochtert. Ze wordt hostess in een nachtclub en call-girl bij de beroemde madam Polly Adler. In de nachtelijke uurtjes kruist ze de paden van tal van mannen van de wereld waaronder leden van Tammany Hall, die haar in ruil voor haar lichaam de informatie geven die ze zo wanhopig zoekt. Maar in de strijd om haar kind en goede naam dreigt Emily het corrupte insituut dat voor haar ongeluk verantwoordelijk is ten val te brengen. Daarmee zet ze ook haar eigen leven op het spel.

Als de jaren twintig luidruchtig ten einde lopen, bereikt Emily's zaak haar hoogtepunt in een sensationele moord, waarbij zulke schokkende feiten aan het licht komen dat zelfs New York op zijn grondvesten trilt.
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Lullaby and Good Night
Genre
Feelgood , Romantiek
Uitgeverij
Kadmos B.V.
ISBN
9789067901932
Advertentie

Lezersrecensies (1)

door: Liek-245 1 like
Emily is het leven dat ze leidt met Warren zat, ze heeft haar droom om actrice te worden nooit opgegeven, maar Warren wilde niet dat ze een baan had. Zeker niet nu dat ze een dochtertje hebben, Jessica. Maar Emily's gedachten gaan nog steeds uit naar Broadway en besluit zonder dat Warren het weet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic