Van 2 naar 16 miljoen mensen

0

Van 2 naar 16 miljoen mensen
Demografie van Nederland, 1800-nu
Kennis van de omvang en samenstelling van de bevolking is onontbeerlijk voor goede geschiedschrijving. Van 2 naar 16 miljoen mensen is het eerste overzichtswerk op dit terrein sinds 1981.
In tweehonderd jaar is de Nederlandse bevolking acht keer zo groot geworden, een explosie die ongekend is in de geschiedenis van het land. Daarbij nam ook de welvaart sterk toe, met alle gevolgen van dien voor de beschikbare ruimte. Steeds meer mensen wilden steeds meer woonruimte, bij voorkeur te bereiken met hun eigen auto’s over filevrije asfaltwegen. Dit boek brengt de bevolkingsgroei in kaart, met alles wat daarbij hoort: vruchtbaarheid, huwelijk, sterfte en migratie. Van 2 naar 16 miljoen mensen is een noodzakelijke bron voor onderzoek en onderwijs, en een fascinerend leesboek over de consequenties van de bevolkingsgroei.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Theo Engelen is hoogleraar Geschiedenis aan de Radbout Universiteit te Nijmegen. Daarnaast is hij kinderboekenschrijver.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
213
Laatste editie
16 april 2009
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085067139
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic