Van Accra naar Amsterdam

0


Via het nieuws en de dagbladen kennen we de beelden van Afrikanen die illegaal Europa bereiken. Het lijken vaak straatarme en wanhopige mensen, die in de Sahara en op de Middellandse Zee hun leven wagen om hier hun geluk te beproeven. Maar wie zijn zij? Waarom precies nemen ze zulke grote risico"s om hun eigen land te verlaten? En welke toekomst staat hun te wachten als zij erin slagen Europa te bereiken? We weten eigenlijk niets van hen.
Kees Broere en Sven Torfinn reizen met de illegale migranten mee door de woestijn van Noord-Mali. In Marokko ontmoetten zij illegale Ghanese jongeren die in een rubberboot de Middellandse Zee over willen steken. Zij trekken met hen naar de kust van Marokko, waar ze letterlijk aan den lijve ondervinden welke obstakels de migratiemaffia weet op te werpen. In Amsterdam, ten slotte, vinden zij de Ghanese migranten die erin zijn geslaagd de tocht te voltooien. Het geluk dat zij zochten blijkt een illusie te zijn. Een getraumatiseerde toekomst is hun deel.
In deze reportage vertelt Kees Broere het migratieverhaal op zo"n levendige wijze dat de lezer wordt meegenomen op reis van Accra naar Amsterdam.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
222
Laatste editie
01 juni 2010
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029085953
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic