Advertentie
Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
We bakken wat af met zijn allen. Van simpele cake tot sjieke Sachertaart en van Macaron tot Red velvet cake. Maar hoe zijn die taarten, koeken en gebakjes eigenlijk ooit allemaal ontstaan? Wanneer werd de eerste Stroopwafel gebakken en wie bedacht ooit de Madeleines? Hoe komen de Kletskop, Koggetje en Kozak aan hun naam? Wat had Roald Dahl met Arnhemse meisjes? Is de Tarte tatin werkelijk ontstaan door een foutje van de bakker dat goed uitpakte? En waarom is de Friese oranjekoek eigenlijk roze?

Voor de antwoorden op deze (en andere) vragen dook René Dings in eeuwenoude receptenboeken en kranten. Hij verdiepte zich in de herkomst van allerlei soorten gebak, verzamelde feiten en fabels, en noteerde de smeuïgste verhalen. Met Van Appelbol tot Zeeuwse bolus wordt bakken nog veel leuker. En gebak eten trouwens ook.
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Laatste editie
26 november 2019
ISBN
9789038807386
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker