Van attest tot acceptatie

1

Geen landen zo dichtbij en toch zo verschillend als Nederland en België. Diverse onderzoeken brachten aan het licht dat de machtsafstand in België groter is, de cultuur masculiener en de communicatie indirecter. Ook het onderwijssysteem richt zich relatief meer op het reproduceren dan op het toepassen van kennis. En waar Nederland vooral een contractland is, is België een contactland. Alles draait om relaties.

In dit boek beschrijft Kelly Keasberry hoe zij en haar gezin hun nieuwe vaderland steeds beter leerden kennen. Om goed in te kunnen burgeren maakten zij zich begrippen als bricolage, attest en geconventioneerd eigen. Ze maakte kennis met het Belgisch asfalt en de schoonheid van het verval. Ze leerde, dat je niet moet pochen, gillen of schreeuwen, maar je aan moet passen aan de zoetgevooisde stemmen die je overal in je omgeving hoort, wil je als Nederbelg geaccepteerd worden. Ze zal nooit wennen aan het geluid van de gillende ambulances, maar is inmiddels zozeer gehecht aan de broodautomaat, dat ze daar niet meer zonder zou willen.
Een hilarische en tevens heel informatieve bundeling van observaties.

Kelly Keasberry behaalde haar bachelordiploma theologie aan de Universiteit Utrecht. Momenteel volgt ze een masteropleiding wereldgodsdiensten en interreligieuze dialoog aan de KU Leuven.
Daarnaast is ze eigenaar van een tekstbureau in Antwerpen en moeder van vier zonen.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
218
Laatste editie
22 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089548009

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Het exotische oord dat België heet

door Travelboss.nl op 03-11-2015

België, het land dat veel Nederlanders intrigeert. Al direct na de grens weet je dat je in België bent. Rode huizen die nooit hetzelfde zijn, houten elektriciteitspalen en erbarmelijk slechte betonnen wegen. We spreken min of meer dezelfde taal, en tóch zijn we zeer verschillend. Kelly Keasberry verhuisde met haar gezin van Nederland naar Antwerpen en schreef over haar ervaringen in het land van...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic