Van boeren naar tafel

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Voedsel en productie
Van boerderij naar tafel

Waar komt je voedsel vandaan?
Hoe wordt het geteeld en getransporteerd?
Waarom verhongeren er mensen terwijl anderen enorme hoeveelheden eten weggooien?
Voedsel en productie gaat dieper in op deze en andere vragen en probeert te beantwoorden hoe we een almaar groeiende wereldbevolking kunnen voeden.

Van boerderij naar tafel belicht alle fasen in de productie en het transport van voedsel. Het volgt de reis die levensmiddelen maken voordat ze in onze winkels liggen. Het gaat in op de verschillende vormen van landbouw, hoe voedingsmiddelen - zoals zuivelproducten, vlees, groenten en granen - bewerkt en geconserveerd worden en hoeveel kilometers ze afleggen. Het boek staat stil bij hoe de landbouw en voedselindustrie milieu en gezondheid beïnvloeden en of er duurzamere methoden zijn om aan ons voedsel te komen.
Genre
Junior
Serie
Voedsel en productie
Aantal pagina’s
32
Uitgeverij
Ars Scribendi
ISBN
9789055664795
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie