Van de jongen die een eikenhouten stoeltje at

1

Een treffende combinatie van een poëtisch verhaal en artistieke prenten, vanaf 5 jaar.

Van de jongen die een eikenhouten stoeltje at vertelt het meeslepende verhaal van de kleine jongen Geurt die zich minderwaardig voelt. Hij wil zich bewijzen tegenover zijn buurmeisje Gerlinde met de stralende ogen. Op een dag rent Geurt naar haar en roept dat hij iets bijzonders heeft gedaan. Geurt vertelt dat hij een eikenhouten stoeltje heeft opgegeten. Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje. Geurt wordt niet meer met rust gelaten. Er wordt een film over hem gemaakt, hij doet mee in reclamespotjes en knipt linten door. Uiteindelijk trouwen Geurt en Gerlinde en worden samen oud. Maar op een dag wordt Geurt ziek: hij kan de waarheid over het eikenhouten stoeltje niet langer verbergen...

Edward van de Vendel schreef dit ongewone, ontroerende liefdesverhaal dat werd omkaderd met lyrische tekeningen van Gerda Dendooven. Zij won al verschillende prijzen voor haar illustrerend werk: van Boekenpauw tot Vlag & Wimpel en Prijs van de Vlaamse Gemeenschap.

De thema's zijn: verzinnen, liefde, beroemd zijn en stoel.

Het fragment geeft je alvast een voorsmaakje.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
28
Laatste editie
22 september 2005
Uitgeverij
Uitgeverij De Eenhoorn
ISBN
9789058383211
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic