Van de marge naar de macht

,

0

De Christenunie 2000-2010
In januari 2010 bestaat de ChristenUnie tien jaar. Ter gelegenheid hiervan verschijnt Van de marge naar de macht: de eerste gedegen analyse van een bijzondere partij.
Tien jaar geleden besloten het Gereformeerd Politiek verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF) hun krachten te bundelen in een nieuwe Unie. Aanvankelijk was de ChristenUnie geen groot succes, maar in 2006 kwam de ommekeer: Bij de Kamerverkiezingen verdubbelde het zeteltal, waarna de partij voor het eerst deel ging uitmaken van de regering. Samen met het CDA en de Pvda vormt de ChristenUnie het vierde kabinet-Balkenende. Hoe is dit succes te verklaren? Ligt het aan politiek leider andré rouvoet of spelen andere factoren een rol? En welke koers zal de Unie in de toekomst varen? De nog jonge geschiedenis van de ChristenUnie wordt in deze bundel vanuit verschillende invalshoeken door deskundige auteurs belicht: de aanloop naar de fusie, de partijorganisatie, de leden, de ideologie en de relatie met het CDA en de SGP.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
263
Laatste editie
29 januari 2010
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085069386
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic