Van der Laan

7

Lijsten 1

Als burgervader van de hoofdstad is Eberhard van der Laan bekend en geliefd in heel Nederland. In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft hij echter totaal niet het imago van een typische PvdA-burgemeester. Hij stelt zich vooral op als een pragmatisch bestuurder, met een focus op 'law & order'.
Wie is deze man, die omarmd wordt door zowel links als rechts? In deze biografi e schetst journalist Kemal Rijken Van der Laans jeugd in het gereformeerde Rijnsburg, met ouders die in het verzet zaten, en waar iedereen hem kent als de zoon van de dokter. Na zijn studie rechten in Amsterdam wordt hij politiek assistent van de illustere wethouder Jan Schaefer, komt hij in de gemeenteraad en begint hij een succesvolle advocatenpraktijk. Het burgemeesterschap wordt van binnenuit beschreven: Van der Laans reputatie binnen de Stopera, de relatief soepele start na zijn periode als minister en zijn omgang met recente dossiers als de troonswisseling of de Amsterdamse zedenzaak rond Robert M. Rijken legt bloot hoe Van der Laans carrière hem heeft gevormd en heeft voorbereid op zijn huidige functie, die hem op het lijf geschreven lijkt.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
20 mei 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026333910 , 9789026333927 , 9789026344329
Bestel dit boek vanaf  €17,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

De biografie die Van der Laan zelf kan lezen

door Tim van den Brink op 10-12-2016

Een biografie maakt vaak de balans op van een interessant en bewogen mensenleven. Journalist Kemal Rijken waagt zich nu aan een levensbeschrijving van een man die nog niet is gearriveerd. Sterker nog, Eberhard van der Laan zou wel eens opnieuw kunnen gaan pieken. Een nieuw hoofdstuk aan zijn toch al imposante carrière kunnen toevoegen. Dat zal blijken na de verkiezingen in maart volgend jaar.  

...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic