Van dorpsjongen tot Europeaan

0

De naam Wiersma gold in Friesland en wijde omstreken decennialang als een begrip, als het om vervoer en verhuizingen ging. De rijen wagens op het Oude Veemarktterrein en later aan de Snekertrekweg staan op het netvlies van velen gebrand. En als er een groot bedrijf of een complexe verhuizing op stapel stond, zoals die van het PEB-gebouw, het Kadaster of de Leeuwarder Courant, stonden er steevast wagens met het bekende Wiersma-logo te laden en te lossen.
In dit boek vertelt Johan Wiersma, telg uit een vervoerdersgeslacht, over de uitbouw van het bedrijf zoals hij dat zelf heeft meegemaakt. Hij werd tijdens de oorlog geboren in Driesum. Zijn vader had al een taxi- en bodedienst, was buschauffeur en reed rouw- en trouwdiensten. Johan kwam al snel in de zaak en nam meer en meer de bedrijfsvoering over.
Door grote klanten te verwerven, het werkgebied uit te breiden naar Oost-Europa en zich te richten op gespecialiseerd vervoer, wist hij het bedrijf fors uit te breiden. Maar hij kwam ook voor grote problemen te staan en daarover vertelt hij eveneens. Het waren leerzame ervaringen. Wiersma heeft ook veel bestuurswerk gedaan, nationaal en internationaal en kreeg daar brede erkenning voor.
In dit verhaal vertelt hij tevens over zijn persoonlijk leven. Geboren in een streng gelovig gezin, waar nauwelijks werd gepraat, zou er weinig begrip zijn voor het feit dat Johan niet op vrouwen maar op mannen viel en daarom sprak hij daar niet over en had alleen heimelijke ervaringen. Later werd dat anders en kon hij openlijk met zijn partner naar buiten treden. Het heeft mede zijn leven bepaald en maakt onderdeel uit van zijn verhaal.
Zijn ervaringen geven een bijzonder tijdsbeeld van de situatie in het vervoerswezen over een periode van zo'n 60 jaar, waarin er enorm veel is veranderd. Het verhaal is geïllustreerd met veel foto's, die dit vlot vertelde, authentieke verhaal ondersteunen.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
212
Laatste editie
21 april 2016
Uitgeverij
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089548474

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 39,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 39,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic