Van hand tot hand

,

18

Lente 1999 in het zuiden van Italie. De dertienjarige Anna Maria droomt zoals elk meisje van die leeftijd over de liefde. Ze wordt verliefd op de twintigjarige Domenico en tot haar grote vreugde vraagt hij haar op een dag mee voor een ritje in zijn nieuwe auto. Hij rijdt haar naar een verlaten hut, waar ze worden opgewacht door drie andere mannen. Een helse nacht lang wordt Anna Maria keer op keer verkracht, maar als ze haar eindelijk laten gaan blijkt het nog maar het begin van een drie jaar durende nachtmerrie, waarin ze als een pop wordt doorgegeven. Ze houdt vol, tot de mannen op een dag zeggen dat ze de volgende keer haar zusje mee moet nemen Anna Maria breekt en gaat eindelijk naar de politie om aangifte te doen. Er wordt gehoor aan gegeven, maar als ze thuiskomt gaat het verhaal al rond in het stadje waar ze woont. En de gemeenschap verwijt het h?!?!r, noemt h?!?!r een slet en verstoot haar, want ze brak de omert? , de maffiazwijgplicht, en daarop staat een zware straf. Anna Maria vertelt in dit boek op openhartige, indringende wijze het verhaal van haar verleden. De toekomst moet gelukkig nog geschreven worden.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Outpost
Genre
Literaire non-fictie
Vertaald door
Jacques Meerman
Aantal pagina’s
191
Laatste editie
08 november 2011
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789022561119 , 9789460231537

Lezersrecensies (4)

Van hand tot hand

door: M.Jeanne 1 like
Het ebook dat ik met die titel gelezen heb van Anna Maria Scarfo is niet het boek dat beschreven staat als je het intikt bij hebban. Dat ging over een boorplatform. Ik heb wel het waargebeurde verhaal gelezen die in de recensies beschreven zijn. het is niet goed geschreven naar mijn persoonlijke...
ebook

.

door: Saskia 1 like
Heftig verhaal over Anna Maria die op jonge leeftijd steeds weer verkracht wordt in groepsverband. Ondanks deze gruwelijke feiten vind ik het boek afstandelijk geschreven en wat gebrekkig, waardoor het ook niet veel met me deed.

door: Herman van der Ploeg 1 like
Is niet vertaald door Jacques Meerman, maar door Herman van der Ploeg

Recensie Van hand tot hand

door: Saskia Nobels 1 like
Zoals eigenlijk bijna alle waargebeurde verhalen was ook deze weer vrij heftig. Ongelooflijk wat Anna Maria allemaal meegemaakt heeft en erg moedig dat ze op een gegeven moment toch aangifte heeft gedaan. Maar dit alles wil niet zeggen dat ik het boek goed geschreven vond, want dat is naar mijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic