Van Hoorne Adelborst in dienst van De Ruyter

1

In het voorjaar van 1663 vertrekt een kleine vloot onder bevel van admiraal de Ruyter naar de Middellandse Zee op een missie tegen Barbarijse kapers. De jonge Hubert van Hoorne komt als kersverse adelborst aan boord van het fregat Loevesteijn. Daar leert hij het harde zeemansleven kennen en maakt hij vrienden maar ook vijanden. Hij neemt deel aan verschillende acties en gevechten maar leert vooral zichzelf kennen als hij beschuldigd wordt van verraad en voor de krijgsraad moet komen. Tijdens de missie worden geruchten over een oorlog met Engeland steeds talrijker. Dan verschijnt er een speciale koerier uit Holland met geheime orders. De missie krijgt een verrassende wending.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
334
Laatste editie
11 juni 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402133479 , 9789402137422

Lezersrecensies (1)

Zeemansleven

door: Opa Nijntje 1 like
Het boek neemt je mee aan boord van de zilvervloot in de tijd van de VOC. Vlot geschreven, met oog voor details van het (harde) zeemansleven in die tijd. Tevens een mooi verhaal met als hoofdpersoon een Adelborst.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic