Van ijzeren kast tot haman

0

Iedereen die postzegels spaart of digitale vakantiefoto's wil bewaren, kent het probleem. Als het er veel worden, raak je het overzicht kwijt. Erfgoedcentrum DiEP weet dat, met 7 kilometer archief, als geen ander. Op basis van 55 archiefstukken geven medewerkers een boeiend overzicht van de belangrijkste voorwerpen die de Dordtse geschiedenis gemaakt hebben tot wat het nu is.

Vanaf de ijzeren archiefkast, met daarin oude stadsrekeningen op perkamenten rollen, tot de Turkse Dordtenaren, neemt Van ijzeren kast tot hamam u mee naar de schatkamer van de stad en regio. Dit loopt uiteen van de middenstip van voetbalclub DFC, die in 1883 begon als cricketclub in de achtertuin van oom Herman, tot de Dordtse synode, waar de Dordtse Leerregels, de Dordtse Kerkorde en de Statenvertaling werden besloten.

Met een verbazingwekkende veelheid en afwisseling, eindigt het boek op 19 april 2010 bij de hamam, het eerste Oosterse badhuis in Dordrecht. Vanaf ijzeren kast tot hamam: Een must voor iedere verzamelaar en Dordtenaar!
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
30 oktober 2011
Uitgeverij
WBOOKS.
ISBN
9789040003516
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic