Van kerk naar kerk 2 Tussen Waal en Maas

0

Ter informatie / voor uw website:
Van kerk naar kerk, deel 2 - Tussen Waal en Maas
Na het noordelijk deel van het rivierengebied, de Betuwe, wordt in dit tweede deel van de serie 'Van kerk naar kerk' het zuidelijk deel onder de loep genomen. Dit gebied wordt begrensd door de Waal en Merwede in het noorden, de (Bergsche) Maas in het zuiden, de Biesbosch in het westen en het Maas-Waalkanaal in het oosten. De variatie aan kerkgebouwen is er groot, van de intieme, eeuwenoude hervormde kerkjes in het Land van Heusden en Altena tot de indrukwekkende, neogotische katholieke kerken in het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal. En daartussenin ligt de Bommelerwaard met als pronkjuweel de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.
Dit boek brengt al die bijzondere godshuizen in beeld, van ver en dichtbij, tot in detail. Ook is er aandacht voor het interieur en wordt belicht wat ons door het voorgeslacht is nagelaten, zoals een kansel, doopvont, orgel, tekstbord of muurschildering.
Een speciale route voert de lezer langs al dit cultureel-religieus erfgoed. Zo is dit boek tevens een gids voor hen die een ontdekkingstocht willen maken door dit deel van het rivierengebied en zijn monumentale verleden.
De auteur, Carel van Gestel, is reeds vanaf zijn jeugd bijzonder geïnteresseerd in fotografie, kerkorgels en spoorwegen. Over dat laatste onderwerp heeft hij al een groot aantal publicaties verzorgd. Bij uitgeverij Aprilis verscheen in 2004 van zijn hand Sporen door Holland. Niet vreemd is dat Van Gestel via het orgel de laatste jaren eveneens uitermate geboeid is geraakt door het kerkgebouw zelf. Dit boek is daar het tweede tastbare resultaat van.
De kerken in onderstaande plaatsen zijn in het boek opgenomen:
Aalst / Afferden / Alem / Alphen aan de Maas / Altforst / Ammerzoden / Andel / Appeltern / Babyloniënbroek / Balgoij / Batenburg / Beneden-Leeuwen / Bergharen / Beuningen / Boven-Leeuwen / Brakel / Bruchem / Dreumel / Druten / Eethen / Ewijk / Gameren / Genderen / Giessen / Hedel / Heerewaarden / Hernen / Heumen / Horssen / Kerkdriel / Kerkwijk / Leur / Maasbommel / Meeuwen / Nederasselt / Nederhemert-Noord / Nederhemert-Zuid / Overasselt / Poederoijen / Puiflijk / Rossum / Uitwijk / Veen / Wamel / Well / Weurt / Wijchen / Wijk en Aalburg / Winssen / Woudrichem / Zaltbommel / Zuilichem
Auteur: Carel van Gestel
isbn 978 90 5994 230 1
24,95 Euro
176 pagina's
350 foto's in fullcolour
gebonden uitgave
formaat 22 x 22 cm
verschijnt 26 augustus 2008
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
174
Laatste editie
28 augustus 2008
Uitgeverij
Aprilis
ISBN
9789059942301
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic