Van mijnbouw tot Mars

0

De geschiedenis van 200 jaar Vieille-Montagne, Union Minière, Umicore Hoe enkele hoofdzakelijk in België gevestigde mijnbouwondernemingen geleidelijk aan zijn uitgegroeid tot een mondiale groep voor speciale metalen. Van traditionele mijnbouw in België en Congo tot de zonnecellen die werden gebruikt bij de twee voertuigen waarmee de planeet Mars werd verkend. Drie thema's staan voorop: passie voor technologie, ondernemingszin en de wens om nieuwe grenzen te verkennen Een wetenschappelijke studie, ruim geïllustreerd en met aandacht voor de soms moeilijke erfenissen uit het verleden Tevens beschikbaar in het Frans Aussi disponible en français
Dit boek beschrijft voor het eerst de geschiedenis van een monument uit de Belgische sociaal-economische geschiedenis: 200 jaar Vieille-Montagne, Union Minière, Umicore. Enkele hoofdzakelijk in België gevestigde mijnbouwondernemingen groeiden geleidelijk aan uit tot een mondiale groep gespecialiseerd in speciale metalen, van traditionele mijnbouw in België en Congo tot de zonnecellen die werden gebruikt bij de Marsverkenners. Door de jaren heen staan drie thema's voorop: passie voor technologie, ondernemingszin en de wens om nieuwe grenzen te verkennen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
472
Laatste editie
20 juni 2006
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020964752
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic