Van Odyssee naar Odysseus

, ,

0

Het boekje Van Odyssee naar Odysseus biedt met vier hoofdstukken en een uitgebreide namenlijst achtergrondinformatie en vergelijkingsmateriaal bij de theatermarathon, die de leerlingen kan helpen het stuk en het verhaal beter te begrijpen en te waarderen.
[br][br]
Het eerste hoofdstuk bevat een korte inleiding op de Odyssee en staat onder andere stil bij de opbouw van het epos en de verteltechniek van Homerus. Vervolgens wordt een rijk geillustreerde samenvatting van de Odyssee gegeven. Hoofdstuk twee besteedt aandacht aan de figuur van Odysseus buiten de Odyssee; hierbij is een selectie gemaakt van de meer obscure bronnen aangaande de hoofdpersoon, die tevens een bron van inspiratie geweest zijn voor De Appel. Hoofdstuk 3 belicht vanuit klassiek perspectief drie thema's die ook in de theatervoorstelling van groot belang zijn: Odysseus als held, als vreemdeling en als oorlogsveteraan. Het laatste hoofdstuk focust op een van Odysseus' meest kenmerkende eigenschappen: zijn veellistigheid, die geillustreerd wordt aan de hand van een aantal van de bekendste ontmoetingen tussen Odysseus en andere personages uit de Odyssee.
Uitgave i.s.m. toneelgroep De Appel, Den Haag.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
64
Laatste editie
07 december 2007
Uitgeverij
Eisma Edumedia bv
ISBN
9789087710958
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic