VDB forever!

0

In dit boek peilt auteur Stefaan Van Laere aan de hand van mijmeringen naar de achtergrond van de opkomst en de val van de veel te vroeg gestorven VDB ofte Frank Vandenbroucke, de enige renner die aan drie letters genoeg had om naam te maken. In het boek zijn ook een aantal reacties van fans en kritische geluiden opgenomen.

Auteur Stefaan Van Laere kreeg de liefde voor het wielrennen met de paplepel ingegoten. Zijn moeder was afkomstig uit het dorp naast Meensel-Kiezegem, geboortegrond van niemand minder dan Eddy Merckx en als kind fietste hij op de heuvels van het Hageland dromend van de Tour. Merckx was de allergrootste, vindt de schrijver, al kwam Frank Vandenbroucke qua intrinsiek talent wellicht het dichtst in de buurt.

Stefaan Van Laere is beroepsauteur-journalist sinds 1988. Zijn allereerste publicaties waren artikels in een sporttijdschrift toen hij 16 was. Sindsdien schreef en schrijft hij voor tal van kranten en magazines, en publiceerde hij een 45-tal fictie- en non-fictie boeken voor kinderen en volwassenen. Van zijn boeken werden intussen meer dan 200.000 exemplaren verkocht.
Verschenen in
Aantal pagina’s
121
Laatste editie
20 januari 2013
Uitgeverij
BOLA EDITIONS
ISBN
9789490243067
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic