Vensters op het mysterie

0

Raimon Panikkar (1918-2010) is een Spaans-Indisch theoloog, filosoof en mysticus. Hij is nieuwe en gedurfde wegen gegaan, zowel inzake spiritualiteit als interreligieuze dialoog. Zijn wijze van denken sluit echter aan bij heel wat vroegere denkers: kerkvaders, filosofen en middeleeuwse theologen. Nieuw is dat zijn opvattingen groeiden vanuit persoonlijk doorleefde ervaringen en intui¨ties. En nieuw is vooral dat hij als westers theoloog ook de Aziatische visies van hindoei¨sme en boeddhisme integreert. Vandaar dat hij niet alleen de rede aan het woord laat – hoe streng zijn denken ook is – maar eveneens de meer contemplatieve, mystieke dimensie van het bestaan.

Het denken van Pannikar is een verdieping en verruiming van ieder die een persoonlijke, religieuze zoektocht onderneemt. Zijn woorden genezen uit allerhande vormen van onvrijheid en ideologie. Woorden die, ook binnen de christelijke traditie, de ruimte van ‘niet-weten’ en blijvend zoeken verder openen. In dit boek kan de lezer kennismaken met Pannikars bevrijdende visies en tegelijk de eigen spirituele horizon verbreden.

Marc Van Tente is lid van de congregatie van de Missionarissen Oblaten, doctoraat theologie KU Leuven (1970), lid van de redactieraad van het Tijdschrift voor Geestelijk Leven, voormalig docent bij het Centrum voor Kerkelijke Studies te Leuven en aan het HIGW in Ganshoren, sindsdien werkzaam in theologische verkondiging en spiritualiteit. Sinds 1974 woont hij in de gemengde gemeenschap De Regenboog te Anderlecht.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
204
Laatste editie
03 oktober 2014
Uitgeverij
Altiora Averbode
ISBN
9789031737963

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,50
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic