Verboden brieven

,

15

Spots 1
Nieuwe historische familieroman van Gerda van Wageningen: Verboden brieven

De winter van 1912 is bitter koud. Het vriest streng als Coby Dingemanse op een avond een stinkende, verpauperde zwerver aantreft in het varkenskot. De man probeert daar beschutting te zoeken omdat hij ziek is. Bij Coby thuis hebben ze het niet breed, dus ze kunnen hem weinig bieden. De veldwachter komt eraan te pas en dan verdwijnt de zwerver tot hun opluchting uit beeld. Maar op de een of andere manier heeft de man een diepe indruk gemaakt op Coby. Ze weet niet wat ze met die gevoelens moet of kan doen.

'Ik mag graag over die tijd lezen; een beetje een nostalgisch gevoel' Lezersreactie bij Onrustig hart

Verboden brieven is een spannende familieroman in historische zetting. Een aanwinst in het oeuvre van Gerda van Wageningen, die al meer dan honderd boeken schreef.
Verschenen in
Genre
Feelgood , Romantiek
Laatste editie
31 januari 2014
Uitgeverij
Z&K
ISBN
9789401901246 , 9789401901253


Door lezers

Feelgood Club / Het kerstverhaal van Gerda van Wageningen
22 december 2017 9 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (6)

Verboden brieven, Gerda van Wageningen.

door: Arnold Zegers 1 like
Het verhaal speelt in de strenge winter van 1912, grotendeels op het eiland Schouwen-Duiveland. Coby, een van de 3 dochters van weduwnaar Dingemanse, vindt op een dag een verkleumde en zieke zwerver in het varkenshok. Uit medelijden, en omdat iets in zijn ogen haar beroert, mag hij binnenkomen om...

Een ouderwetse streekroman.

door: Anniette Kerver 1 like
Gerda van Wageningen,
Verboden brieven.

Weer een ouderwetse streekroman die ik mocht lezen voor Dizzie. 
In het begin van het verhaal verteld het leven in 1912  op het Zeeuwse platteland en Zierikzee.
Coby Dingemanse woont samen met haar vader en zussen Neeltje en Nelly in een klein huisje.
Haar...

Historisch tussendoortje om in te zwijmelen.

door: Tanneke Burggraaff 1 like
Toen ik dit boek in handen kreeg om te recenseren voor Dizzie.nl kwam direct de herinnering terug aan mijn moeder en schoonmoeder die veel boeken van Gerda van Wageningen gelezen hebben. Ook ik heb vroeger wel eens boeken gelezen van haar. Zij schreef meer dan honderd boeken. Ook tijdens het lezen...

Gewoon een lekker boek tussendoor

door: Mieke Piersma 1 like

Ik vind het moeilijk om dit boek te beoordelen. Het verhaal heeft een somber karakter en ik denk dat ik dit boek snel weer vergeten zal. Al met al wel een makkelijk te lezen tussendoortje!


Briefwisseling met een landloper.

door: Dolinda 1 like
Deze streekroman speelt zich af in een klein dorp dicht bij Zierikzee omstreeks 1912. Coby Dingemanse woont met haar zussen Neeltje, Nelly en hun vader in een armetierig huisje. Moeder is al jong gestorven.
De sociale geschiedenis van deze tijd wordt beschreven aan de hand van thema's  als lief en...

Het kabbelt voort

door: Anja de Rijk 1 like
Een mooi boek, zeker, maar voor mijn gevoel kabbelt het verhaal voort zonder echte hoogte- en diepte punten. En dat ben ik wel gewend als ik een boek van Gerda van Wageningen lees. Dan heb ik het niet zo zeer over schokkende gebeurtenissen maar wel over de diepte van de emoties enz. Ik kon me nu...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic