Verbonden

,

1

Verbonden is een praktische, toegankelijke gids, geworteld in wetenschappelijk onderzoek. Het onderwerp: hechtingsstijlen en de invloed daarvan op relaties, zal een brede doelgroep aanspreken. In de VS werden meer dan vijftigduizend exemplaren van het boek verkocht.
Is er een wetenschappelijke verklaring voor het feit dat sommige mensen schijnbaar moeiteloos navigeren in hun relaties, terwijl anderen zich in elke relatie stuklopen? Die is er zeker, volgens de vooraanstaande Amerikaanse psychiater Amir Levine en sociaal en organisatiepsycholoog Rachel Heller. In Verbonden laten zij zien hoe het begrijpen van je hechtingsstijl en die van je (toekomstige) partner kan helpen een goede relatie te krijgen en te behouden. Zij onderscheiden drie hechtingsstijlen: angstig (houdt mijn partner wel genoeg van mij?), vermijdend (intimiteit betekent verlies van onafhankelijkheid) en veilig. Levine en Heller helpen de lezers hun eigen hechtingsstijl te bepalen en die van hun (toekomstige) partner. Zij geven de lezers handvatten om hun eigen stijl zo om te buigen dat zij in staat zijn bevredigender relaties te onderhouden met de mensen van wie zij houden.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
292
Laatste editie
20 april 2016
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789089538758
Bestel dit boek vanaf  €21,00 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Marjan van Druenen Hebban Recensent

Handleiding daten

door Marjan van Druenen op 07-09-2016

John Bowlby formuleerde in de jaren 40 en 50 van de 20ste eeuw zijn hechtingstheorie: de band tussen baby en verzorger is even onontbeerlijk voor het overleven van het kind als voedsel en water. En gehechtheid is gedurende de gehele levensloop een essentieel onderdeel van het menselijk gedrag. Amir Levine en Rachel Heller hebben deze (bewezen) theorie gebruikt in hun boek. Hechtingspatronen van...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic