Verborgen fortuin

0

Schatrijk was ze, de kinderloze redersweduwe Neeltje Pater (1730-1789). Als grootaandeelhouder van de voc en eigenaar van Amsterdamse pakhuizen, juwelen en porseleinverzamelingen mocht ze zich rekenen tot Hollands rijkste inwoners. Neeltjes grootste gemis was een echte erfgenaam. Op haar sterfbed _ enkele uren vóór haar overlijden _ liet ze haar testament opmaken. Volgens de overlevering stond het vol geheimzinnige voorwaarden.
Binnen vier maanden was een deel van de erfenis verdeeld tussen een verre neef en een verre nicht. Maar hadden zij wel recht op de miljoenen? En wat gebeurde er met de kostbaarste sieraden, goud en waardepapieren? Direct na de verdeling van het enorme fortuin ontstond onenigheid. Het testament, de boedelbeschrijving en afwikkelingsgegevens werden niet openbaar gemaakt, waardoor de verwarring alleen maar groter werd. Talloze processen moesten de ware erfgenamen aanwijzen en de verdwenen miljoenen boven water krijgen.
Geertje Wiersma beschrijft in Verborgen fortuin een spannende, prikkelende speurtocht naar een schat die tot op de dag van vandaag vermeende erfgenamen en avonturiers wakker houdt.
Geertje Wiersma studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Als historica en journalist schrijft ze geregeld over actuele en historische onderwerpen in diverse publieksbladen. Eerder verschenen van haar de boeken Johanna Borski. Financier van Nederland (1998) en Mietje Hulshoff of De aanslag op Napoleon (2003).
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
123
Laatste editie
01 maart 2010
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035134485
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic