Verdeelde stad

6

Het laatste deel in de Quadriga-trilogie

In augustus 1945 keert Stefan Jochum uit Engeland terug naar Berlijn en ziet hoe zijn landgenoten trachten te overleven in een door de oorlog verwoeste stad. Hotel Quadriga, gebouwd door zijn grootvader, is een ruïne. Zijn vader is overleden en zijn moeder Viktoria probeert vanuit een gehavend Café Jochum het hoofd boven water te houden. Uit de as van de afschuwelijke oorlog herrijzen de twee rivaliserende Duitslanden, die uiteindelijk verdeeld zullen worden door de Berlijnse muur.
Viktoria's gezin is al even verdeeld als haar vaderland. Stefan wordt verliefd op een meisje uit Oost-Berlijn en wordt een pion in de Koude Oorlog. Monika vlucht met haar echtgenoot en dochter van het Oosten naar het Westen. Haar zoon, volledig geïndoctrineerd door communistische idealen, blijft achter.
In dit laatste deel van Jenny Glanfields trilogie komen de hoofdpersonen, die onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn, wederom samen en zorgen voor een adembenemend slot als de Berlijnse muur uiteindelijk valt.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 mei 2002
Uitgeverij
Buuren B.V., Uitgeverij
ISBN
9789056951436

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic