Verdun

0

Verdun is een pleidooi voor "micro-geschiedenis". Zijn vader was in '40-'45 aktief in het verzet, de auteur in de buitenparlementaire beweging van de jaren tachtig. Geen van beiden zijn lid geweest van een afgebakende, welomschreven groep. Onderduikorganisaties, knokploegen of kraakbewegingen, het zijn mooie verzamelnamen voor geschiedschrijving en herdenkingsjaren, maar ze beschrijven niet de werkelijkheid van oorlog en illegaliteit.
"Mijn vader en ik waren allebei, ieder in onze eigen tijd en in onze eigen omstandigheden, onderdeel van een legertje mannen en vrouwen voor wie het gevaarlijk was bij naam bekend te zijn. Wij waren beiden omringd door zowel penose als engelen. Wij waren allebei het ene moment trouw en even later wetbreker. En wij waren beiden eenzaam op de momenten waarop we onze morele afweging moesten maken."
Joop Wassenaar (Zutphen, 1958) studeerde geschiedenis aan de UvA. In 1994 emigreerde hij naar Finland, waar hij leeft als schrijver en vertaler. Meer lezen: www.joopfinland.com
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
212
Laatste editie
17 juni 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461534712
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic