Verf van rode rozen

7

Londen 1763: in een van de deftige huizen aan de Pall Mall ontvangen de gevierde Florentijnse schilder Filipo di Vecellio en zijn vrouw een select gezelschap uit de Londense kunstwereld. Er is weinig bekend over Filipo’s verleden en familie – behalve dat zijn zus Francesca nooit van zijn zijde wijkt. Zij blijft steeds op de achtergrond en is altijd aan het kijken, altijd aan het luisteren… Want achter het succesvolle artistieke leven en de rijkdom van de Di Vecellio’s gaan talloze gevaarlijke geheimen schuil. Waar gaat Francesca na zonsondergang naartoe? Waarom branden er elke avond kaarsen voor haar zolderraam? In een tijd waarin vrouwen worden geacht bescheiden en gedienstig te zijn, in een wereld vol leugens en bedrog, liefde en tragiek, zal Francesca moeten vechten voor de vrijheid om te mogen schilderen onder haar eigen naam.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf
ISBN
9789047511236 , 9789047514046
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Verf van rode rozen

door: Doreen Miedema 1 like
De getalenteerde zus van een kunstschilder, heeft eigenlijk meer talent dan haar broer. Maar in de 17e eeuw is het niet geaccepteerd dat vrouwen de schilderkunst beoefenen. Daarbij is haar broer vreselijk jaloers op haar talent. Zo nu en dan een langdradig, wat plat verhaal. Op basis van de tekst...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic