Vergeef mij de liefde

15

Vergeef mij de liefde is typisch zo'n roman waarvoor ik zelf de reclametekst heb geschreven. Wie anders dan ik weet immers wat dit boek te bieden heeft? Welnu, het hoofdthema bestaat in niet meer of niet minder dan de tragiek van onze levens, en hoe daar mee om te gaan zonder er finaal gek van te worden. De held van Vergeef mij de liefde, die ik voor het gemak mijn eigen goedbekkende naam heb meegegeven, lijkt wel een beetje op mij. Het is een rijzige, op het eerste gezicht vrij onopvallende maar bij nader inzien enigszins mysterieuze vent van 41 à 42 jaar oud, die wat aanmoddert in de prozakunst en verder gaat met wandelen met zijn hond, heen en weer toert met z'n motorfiets, een prima relatie heeft met zijn vrouw, en ook heel wat gaat voelen voor een andere vrouw. Dit alles speelt zich af in de stad Gent, die we reeds kennen uit vorige boeken van deze befaamde auteur (zoals ik mezelf wel eens noem). De avonturen die onze held beleeft zijn talloos en vaak bijzonder ijzingwekkend. Zullen de moorden opgelost worden? Hoe zal de bruiloft van Mirabelle en Joost verlopen? Wat met het proces wegens smaad en eerroof? Worden Phoebe en Emma vriendinnen? En waartoe leidt de tragiek van onze held en wanneer kan hij zich dan definitief overgeven aan het enige wat voor hem telt: de Liefde die geen vergeving behoeft?

Mijn nieuwe roman Vergeef mij de liefde is spannend, geil, leuk, amusant, onderhoudend, gelaagd, diepzinnig, en hij zal mijn ontelbare lezers tot de late uren wakker houden. Ik heb het 'm alweer geflikt.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 januari 2004
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
ISBN
9789046140833 , 9789053339244
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic