556008

Verhalen over jongens die anders durven te zijn

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Spots 2   Topics 0

Een inspirerende collectie van 100 verhalen over beroemde en iets minder beroemde jongens en mannen uit de geschiedenis. Allemaal hebben ze op hun eigen manier de wereld een beetje beter gemaakt. Hoe? Nou, vooral door gewoon zichzelf te zijn - zelfs als dat anders is dan anderen.
Van wetenschappers en sporters tot kunstenaars, muzikanten en schrijvers: de mannen in dit boek laten zien dat je jezelf mag zijn, en dat je de wereld kunt veranderen op een manier die bij jou past. Veel jongens kunnen zich niet identificeren met het idee van een sterke, onafhankelijke, competitieve redder die nooit huilt. De (soms onuitgesproken) verwachting is dat jongens zich conformeren aan het stereotype idee van mannelijkheid. Maar wat als je introvert bent, je liever een boek oppakt dan een zwaard, wat als je durft te huilen wanneer je verdrietig bent?
Verhalen over jongens die anders durven te zijn is een prachtig, indrukwekkend boek boordevol verhalen van avontuur en verwondering. Met fantastische illustraties door Quinton Winter, van mannen die hielpen de wereld een mooiere plek te maken. Dit boek is een steuntje in de rug voor hen die niet zwichten onder groepsdruk, die tegen de stroom in durven zwemmen, die anders durven te zijn. Die zichzélf durven te zijn.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Veltman Uitgevers B.V.
Laatste editie
01 februari 2019
ISBN
9789048317448
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Boekenbende / Mijn-boeken van februari in beeld
04 maart 2019 17 reacties
Jeugdliteratuur Club / Verhalen over beroemde en minder beroemde jongens
20 februari 2019 2 reacties
  Meer artikelen
Advertentie