Verknipt

2

Mark Brandon Read, geboren in gewelddadig gezin, zat jarenlang in opvangtehuizen waar hij zware kalmeringsmiddelen en shocktherapie kreeg toegediend. Read - beter bekend als 'Chopper' (Knipper) - groeide op tot een gewelddadig persoon. Tot zijn wapenarsenaal behoorden ijzeren staven, handbijlen en tuinscharen.

Reads slachtoffers waren echter geen onschuldige burgers. Hij was er trots op nooit een burger te hebben verwond. Read richtte zich op de zwaarste criminelen die hij hun geld afnam: drugsdealers, pooiers, oplichters en moordenaars. Voor zijn slachtoffers toonde hij geen enkel medelijden: 'Ik ben geen moordenaar, maar een afvalverwerker.'

Tijdens een van zijn vele detentieperiodes in de zwaar beveiligde H-vleugel van de Pentridge-gevangenis werd Mark Brandon Read geïnterviewd voor een reportageserie over zijn leven. Deze interviews en een groot aantal brieven die hij vanuit de gevangenis verstuurde vormden de basis van 'Verknipt'.

De auteur Read bleek een natuurtalent met een bizar gevoel voor humor. Hij wist hoe hij een meeslepend verhaal moest vertellen en schreef met grote relativering over zichzelf. 'Verknipt' werd een internationale bestseller. Alle daaropvolgende Chopper-titels belandden in de hoogste regionen van de internationale bestsellerlijsten. Er werden al ruim 600.000 exemplaren verkocht. Mark Brandon Read groeide uit tot een media-persoonlijkheid.

Op 9 oktober 2013 overleed Mark Brandon Read alias Chopper op 58-jarige leeftijd. In veel landen was zijn dood voorpaginanieuws.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
01 oktober 2014
Uitgeverij
Veltman Distributie inzake Just Publishe
ISBN
9789089750860

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic