Verloren eiland

7

Zomer 1942. Op Malta woedt de oorlog in alle hevigheid. De Britten verdedigen zich met man en macht tegen de nazi's. De inwoners van het eiland zijn zich permanent bewust van de dreiging van de Luftwaffe, die met bombardementen dood en verderf zaait en een wig drijft tussen de Maltezen en de Britten.

Max Chadwick is een Britse inlichtingenofficier. Het is zijn taak om het moreel van de inwoners van Malta hoog te houden. Als hij ontdekt dat een Britse officier Maltese vrouwen heeft vermoord, beseft Chadwick dat hij met vuur zou spelen als hij het bewijs openbaar maakt.

Hij besluit in het geheim een onderzoek in te stellen, buiten medeweten van zijn superieuren, vrienden en vriendin om. De moordenaar blijkt zeer sluw en blijft hem steeds een stap voor.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Information Officer
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Bert Meelker
Laatste editie
21 april 2010
Uitgeverij
Anthos
ISBN
9789041415110 , 9789041416049
Advertentie

Hebban recensie

Matige voortzetting van Mills' oeuvre

door Bert Peene op 01-02-2010

De meeste verhalen ontstaan vanuit het niets; of beter: vanuit het bijna niets. Een gedachtespinsel, een niet noemenswaardige gebeurtenis, een onderwerp in het nieuws dat in de fantasie van de schrijver wordt uitvergroot tot een geschiedenis met een kop en een staart en, als het goed is, een spannend verhaalverloop. Die aanleiding is vaak niet zo interessant. Het gaat erom wat de schrijver ermee...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic