Verloren hart

0

Na de studie heeft Maurice Janssen 8,5 maand rondgereisd door Zuid-Amerika. Een ideale en leuke manier om mijzelf beter te leren kennen. Aangezien het geen geplande reis was ben ik in allerlei situaties beland. Ik heb bij Zuid-Amerikaanse families aan tafel gezeten en kreeg de meest traditionele gerechten voorgeschoteld. Toeristische plekken zijn uiteraard bezocht, maar ook in de gebieden die slechts locals kennen ben ik geweest. Door veel contact op te zoeken met locals heb ik enorm veel geleerd over hun cultuur en zie je niet alleen de hotspots van een land. Op deze wijze ben ik bijvoorbeeld in een dorp geweest waar men geen elektriciteit en warm water heeft. Eten bestond uit rijst met geitenvlees en quinoasoep.

''Ik liep continu fluitend de berg op, want hogerop gaan is nooit zo moeilijk, maar de weg terug vinden bleek toch niet zo simpel als ik dacht. Dus daar stond ik, boven op weelderige bergen met een topuitzicht, omringd door een aantal wilde paarden die braaf voorbij draafden, maar ik was wel verdwaald. Stof dwarrelde in de rondte, de schaduw bleef mij volgen, de vogels flierefloten vrolijk verder, maar daar schoot ik niets mee op. Waar in godsnaam bevond ik mij?''
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Laatste editie
04 mei 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402133707
Bestel dit ebook vanaf  €7,95 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic