Verloren zoon

0

In China worden dagelijks tientallen kinderen ontvoerd en weggenomen van hun biologische ouders. Ze komen terecht in het bedel- of prostitutiecircuit, maar vaker nog verkopen ontvoerders ze aan nieuwe ouders. Illegale adoptie van baby's en peuters komt op grote schaal voor. Één van de belangrijkste oorzaken is de Chinese één-kind politiek, die in 1979 werd ingevoerd en nog steeds van kracht is.

Om hoeveel gevallen het precies gaat is onduidelijk; de ontvoeringen die officieel geregistreerde worden liggen waarschijnlijk aanzienlijk lager dan het werkelijke aantal. Sommige experts schatten dat er jaarlijks tussen 30.000 tot 60.000 kinderen en jongeren worden ontvoerd in China. Jongens zijn het meest populair.

Op een dag wordt de zoon van Sun en Jing op klaarlichte dag ontvoerd door een mensenhandelaar. Ze zetten alles op alles om hem terug te krijgen maar of dat ook gaat lukken zonder steun van de overheid is de vraag.

Dit verhaal is gebaseerd op een waargebeurde situatie.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Laatste editie
06 januari 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402113907
Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic