Verlos ons van het kwaad

8

Winter 1288. In een kerkje in Zuid-Frankrijk wordt een bijzonder kind geroofd door een groepje in het zwart geklede mannen. De priester van het dorp, pater Aba, zet zich met hart en ziel in voor de opsporing van het kind.

Tegelijkertijd verdwijnt in Rome de jonge secretaris van de paus. Ook hij schijnt te zijn meegenomen door in het zwart geklede mannen. De speurder Bénédict Gui krijgt opdracht van de zus van de verdwenen jongeman een onderzoek in te stellen.

Wat hebben de ontvoeringen te maken met kerkdocumenten die spoorloos zijn en met vermoorde kardinalen? Te midden van bijgeloof, smerigheid, bloedig geweld en noodlottig toeval broeit iets duisters in de religieuze wereld. Wie kan de kwade machten bezweren?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Délivrez-nous du mal
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 januari 2010
Uitgeverij
Sijthoff
ISBN
9789021802640 , 9789021804200
Advertentie

Lezersrecensies (1)

grote verrassing

door: ericdenoorman 1 like
Dit is echt een heel goed boek, heel goed te volgen van begin tot einde en steeds verrassende wendingen. Het verhaal springt wel de hele tijd over van pater Aba naar Benedict Gui en vv maar mij stoort dat niet, ik lees het juist graag zo. Ook het plot is uitermate verrassend.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic