Vermenigvuldiging

0

Regels en wetten blijken in dienst te staan van de menselijke vermenigvuldiging. Zitten, zoals vroeger priesters en tegenwoordig juristen, straks biologen op de stoel van de rechter? Een revolutionaire kijk op recht en religie, die geworteld is in de biologie. 'Gommer doet onderzoek naar de biologische grondslagen van het recht. Ik ben ervan overtuigd dat zijn vernieuwende ideeën veel aandacht verdienen. Ik beschouw hem als de meest vernieuwende rechtswetenschapper van het moment.' - Prof. Mr. Dirk Visser, hoogleraar Intellectueel Eigendom Rijksuniversiteit Leiden. 'Het is moeilijk om in een korte bespreking recht te doen aan de ideeën van Gommer. Maar het is duidelijk dat biologische en psychologische benaderingen de nieuwe cutting edge in de rechtswetenschap zijn.' - Prof. Dr. Dawn Oliver, emeritus-hoogleraar University of London. 'Gommers theorie over biologische grondslagen van normen en waarden vormt een werkelijk uniek en krachtig perspectief.' - Aankondiging op de Conference on Neuroscience and Society Barcelona 2012.
Dr. Hendrik Gommer (1962) studeerde biologie, godsdienstwetenschappen en recht. Hij schreef tientallen wetenschappelijke artikelen over recht en biologie. In 2010 won hij op dit terrein de essayprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij voor Wetenschappen en het NRC.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
216
Laatste editie
07 februari 2015
Uitgeverij
CIS Law
ISBN
9789082311112 , 9789082311105

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic