Vernon God Little

29

Artikelen 1

Vernon God Little is een schrijnend en hilarisch avontuur, gesitueerd in het Texaanse plaatsje Martirio - bekend van de barbecuesaus - tijdens de nasleep van een bloedbad op een middelbare school. De roman wordt bevolkt door een meute zonderlingen, freaks, kwekkende huisvrouwen en die ene, ontroerende adolescent met een groot talent om op het goede moment op de verkeerde plaats te zijn. Vernon God Little is een satire die diep door het hart van hedendaags Amerika snijdt. Rauw maar erg, érg grappig. Vernon God Little werd in 2003 bekroond met de Man Booker Prie, de Bollinger Everyman Woodhouse Award for Comic Fiction en de Whitbread First Novel Award.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Dennis Keesmaat
Laatste editie
15 mei 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789056175399 , 9789057593451 , 9789057591860


Artikelen over Vernon God Little

  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Moderne 'Catcher in the Rye' ?

door: Christian Deterink 1 like
Dit boek vertelt het verhaal van Vernon Little, een 15-jarige jongen uit een klein dorpje in Texas, vanaf het moment dat zijn jeugdvriend Jesus op Columbine-achtige wijze zestien medescholieren doodschiet voor die een einde aan zijn eigen leven maakt. Vernon is de voor de hand liggende zondebok en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic