Verscheurde droom / Een mens zoals jij

2

"Verscheurde droom" vertelt het verhaal van de eenvoudige drogist Frans Schuster, die niet eenvoudig wou blijven en er via huwelijksadvertenties in slaagde een aantal goedgelovige dames geld afhandig te maken. Onder de schuilnaam Franz von Poltecky gaat hij het grote leven binnen en raakt verstrikt in een afschuwelijke intrige. Wanneer hij dreigt weg te zinken in het moeras van chantage en geweld, verschijnt Julia Operberg, een van de goedgelovige dames, die hem haar liefde biedt en hem redt uit de handen van de onderwereld.

"Een mens als jij" speelt zich af in de wereld van de opera en schildert het romantische verhaal van het natuurtalent Franz Krone. Zijn gevoelens slingeren tussen de simpele Greta, het meisje dat hem vereerde, liefheeft en Sandra, de beroemde operazangeres. Franz raakt in het net van Sandra verstrikt en verdringt zijn liefde voor Greta. Zijn hartstocht voor de diva heeft echter tot gevolg dat zijn debuut in de opera van München mislukt. Na veel ups en downs komt Greta echter opnieuw in zijn leven en vinden ze samen de weg naar de top en ook naar het grote geluk.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Zerstörter Traum von Ruhm / Ein Mensch wie du
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Ewout Speelman
Aantal pagina’s
139
Laatste editie
01 januari 2001
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789022511787
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic