Vincent van gogh - een leven in brieven

3

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de grootste schilders van de negentiende eeuw. Maar weinig mensen weten dat hij ook honderden brieven schreef, voornamelijk aan zijn broer Theo. In deze brieven, die gerekend worden tot de mooiste in de Nederlandse literatuur, schrijft Van Gogh openhartig over zijn emotionele en financiële problemen, over zijn passies en idealen en over zijn vriendschap met Gauguin. De bezieling waarmee hij, ondanks de miskenning, in zijn werk volhardt, spat van de pagina's.
Een leven in brieven geeft een uniek beeld van Van Goghs korte maar veelbewogen leven. Zijn schilderijen krijgen na het lezen ervan een extra dimensie.

Samengesteld door Jan Hulsker

'Wie hem leest ontmoet een persoonlijkheid, iemand die een pen kon hanteren.'
Maarten 't Hart in NRC Handelsblad

'Naast de frisheid en relevantie van de brieven, vallen de verfijning en levendigheid van Van Goghs proza op.'
The New York Times Book Review

Jan Hulsker (1907-2002) was onder andere medeoprichter van het Nederlands Letterkundig Museum en bestuurder van het Holland Festival. Hij schreef een tiental boeken over Vincent van Gogh en stelde een overzichtscatalogus samen van Van Goghs schilderijen en tekeningen.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
21 november 2012
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029085052 , 9789460236402
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic