Vlaamse literaire helden

0

De Vlaamse literatuur heeft sedert de middeleeuwen enkele personages doen ontstaan die in Vlaanderen – en enkele ook in het buitenland – bekendheid hebben verworven. In deze bloemlezing maken we niet alleen kennis met de personages maar ook met hun scheppers.
Het is vooral in de negentiende en de twintigste eeuw dat schrijvers en tekenaars enkele personages hebben neergezet die in Vlaanderen een begrip zijn geworden. Denken we maar even aan de Witte van Zichem, Jan zonder Vrees of Pallieter.
Langs de andere kant heeft de stripwereld ook enkele personages opgeleverd, zoals Suske en Wiske, Nero en Kiekeboe.
Daarnaast zijn er de overleveringen, de sagen en legenden die figuren hebben laten verder leven tot in deze tijd, zoals Lange Wapper of Kludde.
Een uitzondering vormt Jan Breydel. Die heeft écht geleefd, maar de literatuur heeft van hem de Vlaamse held gemaakt die model staat voor de Vlaamse overwinning tegen de Fransen.
Maar ook een schilderij en een beeldhouwwerk hebben voor een onsterfelijke figuur gezorgd in de vorm van Dulle Griet en Manneken Pis.
En, ach ja, wie heeft nog nooit het lied gehoord, het lied van Boerke Naas…
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
02 oktober 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402139730
Bestel dit boek vanaf  €20,27 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic