Vlecht

0

Op een avond vindt Jakob iets vreemds op de stoep. Een vlecht. Rossig met een blauw elastiekje eromheen. Hij neemt hem mee naar huis en besluit om op zoek te gaan naar het meisje dat bij de vlecht hoort.

Zo leert Jakob Anna kennen. Eerst van op een afstand. Op school zoeken zijn ogen het meisje dat duidelijk helemaal anders is dan hijzelf. Stille Anna met haren die de kleur van goud hebben. Ze doet precies wat ze zelf wil. Jakob wordt steeds nieuwsgieriger. Hij denkt de hele dag door aan haar. Elke dag voor het slapengaan neemt hij haar vlecht even in zijn handen. Durft hij Anna aanspreken? Is Anna wel het soort meisje om gewoon bevriend mee te zijn? En wat is er precies met haar vlecht gebeurd?

KOLET JANSSEN helpt Jakob in zijn zoektocht naar een heel vreemde en bijzondere vriendschap. Met een hoofd vol vragen kijkt hij naar de wereld rondom hem en ontdekt hij dat niet iedereen het even makkelijk heeft thuis. Een warm, treffend verhaal met knappe illustraties van BENJAMIN LEROY.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
30 juni 2005
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059081291
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic