Vliegen zonder vleugels

2

In ‘Vliegen zonder vleugels’ neemt Elisabeth Riphagen je mee tijdens haar ontmoetingen met gezinnen en gewone mensen op de eilanden Java, Sulawesi, Flores, Sumatra en Bali. Centraal staan bewoners en de gezinnen bij wie ze te gast is. ‘Vliegen zonder vleugels’ geeft je een inkijk in de ziel van de eilandbewoners en het dagelijkse leven tot het noodlot toeslaat. De impact die dit heeft op de levens is voelbaar in de onzichtbare verscheurdheid, alsook in veerkracht. Roos draagt een geheim met zich mee. Er is nog maar één weg voor haar: afgescheiden worden van haar familie. Vindt Roos haar kracht terug?

Selma is gevangen door kanker. Een ongelijke strijd vangt aan, ver van (t)huis. Vindt Selma de rust die haar toekomt? Petria twijfelt aan haar geloof. Hoe houdt zij haar innerlijk gevecht verborgen voor haar sterk gelovige man? Klaudia, een jonge intelligente vrouw heeft maar één doel: studeren aan een universiteit. Iets dat niet zo vanzelfsprekend is. ‘Vliegen zonder vleugels’ speelt zich af tegen de achtergrond van politieke en religieuze ontwikkelingen in Indonesië.

Quotes:
“Meer nog dan van Indonesië, houdt Elisabeth Riphagen van Indonesiërs. Voor hen bewaart zij haar grootste liefde en fascinatie. Ze laat hen aan het woord en gaat met ze in gesprek. Een zoektocht langs menselijke waarden, die je als lezer altijd blijft boeien.” - Frans Timmermans, Europees commissaris.

“Een verrassend en origineel boek; een betrekkelijk uniek gegeven in de Nederlandse literatuur over Indonesië. In dit opzicht lijkt haar houding sterk op die van Hella S. Haasse.” - Kester Freriks over 'Achter de eeuwige glimlach'

Biografie: Elisabeth Riphagen is theologe, verhalenverteller, ontwikkelingswerker en auteur van verschillende boeken. Jarenlang heeft gewoond, gewerkt in Indonesië. Veelal in afgelegen en arme gebieden.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
442
Laatste editie
21 september 2018
Uitgeverij
Ambilicious LLP
ISBN
9789492551351

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (2)

Absolute aanrader!

door: AnnedeWaard 1 like
Recensie Vliegen Zonder Vleugels Elisabeth geeft ons toegang tot een andere wereld. Ze beschrijft een wereld vol warmte, corruptie en tegenstrijdigheden, maar ook van levenskunstenaars en verhalenvertellers. Doordat Elisabeth in Indonesië gewoond heeft als één van hen, nodigt ze ons uit om...

Indrukwekkend verhaal dat blijft boeien tot het eind

door: Mieke Wijnants 1 like
OVER DE AUTEUR Elisabeth Riphagen (1947) is getrouwd met Gerrit. ‘Voordat ik je kus, wil ik eerst weten of je met mij meegaat naar Indonesië. ...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic