Vlimmen Trilogie

12

Top25's 1

Tegen de achtergrond van de dagelijkse bezigheden van veearts Vlimmen spelen zich in deze trilogie diepmenselijke gebeurtenissen af.

Allereerst zijn er de verwikkelingen rond het mislukte huwelijk van de hoofdpersoon met een hysterisch meisje, en de jarenlange strijd om een kerkelijke scheiding. Deze lijdensweg wordt op meeslepende wijze beschreven, maar tevens tekent de auteur een raak beeld van de kleinsteedse atmosfeer en de politieke intriges binnen de kleine gemeenschap waarin Vlimmen zich probeert staande te houden.

De levensgeschiedenissen van vele figuren rond Vlimmen worden door alle drie de romans heen gevolgd en verlenen de trilogie het documentaire karakter dat als een van de sterke en aantrekkelijke kanten van het werk wordt beschouwd. Mr. Roothaert toont zich een scherp observator van menselijke eigenschappen en verhoudingen en heeft met het boeiende levensverhaal van doctor Vlimmen een tijdloos document weten te scheppen. 

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Zhu
ISBN
9789022952320 , 9789051120615
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Vlimmen trilogie

door: Hailmary 1 like
Ik ben het er niet mee eens, dat deze trilogie zou gaan over "dat hij als een soort wonderdokter bekeken wordt". Natuurlijk, de boeken geven een interessant en informatief beeld van de verrichtingen van een veearts, in die tijd dan, maar centraal staat volgens mij toch het proces dat Vlimmen met ...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic