Vlinders

113

Zoë is terug! Twee jaar geleden is op Zoë’s school een jongen doodgeschopt. Iemand heeft de moord gefilmd en op YouTube gezet, maar de moordenaars zijn nooit gevonden. Om de geest van de overleden jongen, Olaf, te helpen, gaat Zoë op speurderspad naar de daders… Na de succesvolle eigentijdse jeugdroman Schuld, schrijft Simone van der Vlugt opnieuw een indrukwekkend verhaal over Zoë. Ook in Vlinders speelt Zoë’s paranormale gave weer een belangrijke rol. Zoë gaat echter niet langer onder haar gave gebukt, maar weet deze in te zetten om de moord op één van haar school genoten op te lossen. Vlinders is echter méér dan een boeiend en spannend boek over deze moord.

Simone van der Vlugt zet Zoë, haar vrienden, haar broer en de complexe thuissituatie waar Zoë mee te maken heeft, overtuigend neer en bewijst in Vlinders dat ze precies weet wat er tegenwoordig onder jongeren leeft. Vlinders kan uitstekend los van Schuld gelezen worden, maar als je Schuld gelezen hebt, is het een prachtig vervolg daarop.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
31 december 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789047700395 , 9789047751106

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (8)

Eerste boek waar ik een fangirl moment had.

door: Jessica 1 like
Toen ik 13 was had ik dit boek gelezen, dat is al een poosje geleden. Nu dat ik 21 ben, denk ik nog wel eens terug aan dit boek. Na zoveel jaren is dit boek mijn nog altijd nagebleven. Je leest het het eerste deel dat ze heel gebukt onder haar gave. Maar in dit deel word ze dankbaar voor haar gave....

Vlinders...

door: Saskia 1 like
Na Schuld gelezen te hebben ben ik direkt door gegaan met deze waardige opvolger Vlinders. Weer een ontzettend mooi vlot geschreven jeugdboek van Simone van der Vlugt waar je in no- time doorheen vliegt! Dit zijn echt aanraders!

Recensie Vlinders

door: Ageeth 1 like
Een leuk jeugdboek maar voor mij iets te simpel. Zeker aan te raden voor de jongere.

Recensie Vlinders

door: Sanne de Bresser 1 like
Dit boek heb ik in één dagje uitgelezen. Ik vond hem mooi en meeslepend. Misschien dat ik nu ook gauw Schuld zal lezen (ik wist niet dat deze elkaar opvolgden). Ik vond het einde een beetje jammer; het is wel heel snel opgelost. Maar hoe dan ook vond ik het lekker lezen!

Recensie Vlinders

door: Saskia Nobels 1 like
Heerlijk boek weer van Simone van der Vlugt, zowel haar "volwassen" boeken als haar jeugdboeken zijn heerlijk om te lezen. Prettige schrijfstijl en een vlot verhaal waardoor je het boek binnen een mum van tijd uit hebt. Ik hoop dat er snel weer een boek van haar hand uitkomt.

Recensie Vlinders

door: Mieke Piersma 1 like
Prachtig boek, ondanks of misschien wel juist door het paranomale verhaal, wel geloofwaardig. Het boek pakt je vanaf de eerste bladzijde, zoals eigenlijk alle boeken van Simone. Ze weet het goed te verwoorden en schept een broeierige sfeer, waardoor je het boek in één ruk wilt uitlezen. Een goed...

Recensie Vlinders

door: Natasja Toorn 1 like
Dit is nou een boek wat je in één ruk uitleest. Het is een verhaal dat je dan ook meteen als geloofwaardig in je opneemt. Het had zelfs nog wel wat dikker gemogen,want het grijpt je meteen van begin af aan. Na het lezen van schuld wist ik dan ook dat ik dit deel zeker moest lezen. Heel mooi...

Recensie Vlinders

door: caarrip 1 like
Dit is het vervolg van schuld. Ook een jeugdboek van Simone van der Vlugt. Je kan het lezen zonder het eerste deel te hebben gelezen. Maar het is leuker om de eerste te hebben gelezen, omdat je dan de gezinsverhoudingen beter snapt en Zoë's gave ook. Dit boek is lekker vlot geschreven en heeft een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic