Voedsel der Goden

1

In Voedsel der Goden beschrijft Terence McKenna hoe de mens vanaf de prehistorie gebruik heeft gemaakt van drugs. Psychoactieve planten hebben bijgedragen aan het ontstaan van het bewustzijn, spiritualiteit en taal. Door plantaardige drugs te gebruiken kon de mens ook de verbondenheid met de natuur handhaven. Naarmate echter de beschaving voortschreed, werd het nemen van psychoactive middelen steeds strenger verboden. Volgens McKenna zijn de existentiële mens en de huidige wereldproblematiek het resultaat hiervan. We hebben de natuur illegaal verklaard, terwijl we er zelf deel van uitmaken! McKenna schetst in dit boek een heel ander beeld van drugs dan wat we meestal te zien krijgen. Hij laat zien waar de angst voor drugs vandaan komt, en legt de politieke patronen bloot die achter de algemene opvattingen
over drugs schuilgaan. Volgens McKenna is het gebruik van bewustzijnsverruimend drug een bedreiging voor de gevestigde orde.

Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
344
Laatste editie
17 augustus 2007
Uitgeverij
Frontier Publishing
ISBN
9789076149028 , 9789078070689
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic