Voel je wat ik voel?

0

Soms, dan heb ik flink de pest in.
Zit het me opeens tot hier.
Loop ik heel de dag te balen,
vind ik iedereen een klier.
André Sollie
Elk kind – en elke volwassene – kent het gevoel er flink de pest in te hebben, maar in de woorden van de dichter wordt dat gevoel bijzonderder en intenser. Poëzie kan troosten, relativeren, doen wegdromen of opkikkeren.
In deze bundel vind je een hele waaier aan gevoelens, gevangen in gedichten. Over ozo heppie zijn, je te pletter vervelen, een uil in het behang, driftkikkers, bange dromen, vlinders in je buik, onweersvogels, een koning zonder zin, nachtpost van mama, vrolijkheid naast stil verdriet.
JAN VAN COILLIE selecteerde met veel zorg 150 blije, bange, boze gedichten! Over familie, vrienden, school, dieren, grote en kleine verrassingen en alles wat gevoel in het leven van kinderen brengt. Van dichters als Frank Adam, Daniel Billiet, Ed Franck, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Annie M.G. Schmidt, Shel Silverstein, Edward Van de Vendel, Riet Wille en vele anderen. Met ge-voel-ige illustraties van INGRID GODON.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
191
Laatste editie
14 april 2009
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059082960
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic