Voetballen of vechten ?

4

Spots 1
Het was moeilijk schieten op een vijand die het gezicht van een mens had gekregen.
Kerstavond, 1914. Europa wordt verscheurd door de Eerste Wereldoorlog. Britten en Duitsers strijden hevig in de modderige vlakten van Flanders' Fields. De jonge Engelse soldaat Frank Sumption houdt extra waakzaam de wacht, want het opperbevel vreest een massale aanval.
Maar dan klinken vanuit de Duitse loopgraven amper 50 meter verder plots kerstliederen. Geen bulderende kanonnen of fluitende kogels. Een Duitse waaghals stapt het niemandsland in dat de twee legers scheidt. Binnen de kortste keren vieren vijanden samen Kerstmis met worst, schnaps en een partijtje voetbal. Frank vindt in de Duitse Johannes Bremer de vriend die hij mist. Durft hij te dromen dat deze vrede en deze vriendschap blijven duren?
HERMAN VAN CAMPENHOUT baseerde dit beklemmende en aangrijpende boek op waargebeurde feiten. Over vriendschap en trouw, durf en respect. Over heel gewone jongens die niets liever willen dan deze waanzinnige, onmenselijke oorlog stop te zetten.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
80
Laatste editie
17 augustus 2011
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059081994


Door lezers

Boek-en-babbel / Boekenbingo in de klas
22 februari 2017 6 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic