Vogels van Schiermonnikoog

,

0


Vogels van Schiermonnikoog is het eerste standaardwerk in 30 jaar over een van de belangrijkste vogelgebieden van Nederland. De Stuurgroep Avifauna Schiermonnikoog (SAS), een werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Schiermonnikoog, was de initiatiefnemer en drijvende kracht achter deze uitgave, waarin alle 341 soorten die van 1971 tot en met 2003 op het eiland zijn aangetroffen uitgebreid zijn beschreven. Daarnaast bevat het een overzicht van de periode 1900 tot en met 1970, waarmee het een uniek beeld schetst van honderd jaar vogels op Schiermonnikoog.
Naast een systematische beschrijving van de vogelsoorten die op het eiland voorkomen, met hun territoria, aantallen, etc, is er ook aandacht voor de veranderingen in het landschap en het beheer van Nationaal Park Schiermonnikoog. Bovendien biedt dit naslagwerk inzicht in verschillende vogelonderzoeken die sinds 1950 zijn uitgevoerd. Het boek is rijk geïllustreerd met overzichtelijke kaartjes, tabellen en verhelderende grafieken, en vele schitterende kleurenfoto?s en zwart-wit tekeningen.
Verschenen in
Aantal pagina’s
350
Laatste editie
10 februari 2006
Uitgeverij
Schuyt België
ISBN
9789068253405

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic